Meteen naar de inhoud

Zonnepanelen financieren

In zonnepanelen investeren brengt gegarandeerd rendement met zich mee. Toch kunt u op verschillende manieren de zonnepanelen financieren waardoor u het volledige bedrag niet zelf hoeft op te brengen. Denk dan bijvoorbeeld aan BTW
teruggave, subsidies of een duurzaamheidslening voor zonnepanelen.

Btw terugvragen voor zonnepanelen

Koopt u voor het eerst zonnepanelen? U kunt dan op de website van de belastingdienst BTW over de aanschaf en installatie (21 procent) van de zonnepanelen terugvragen. Zorg wel dat u aan de voorwaarden voor BTW teruggaaf voldoet.

Subsidies

De subsidieregelingen voor de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren verschillen per gemeente. Als er een subsidie beschikbaar is gesteld in uw gemeente, kunt u hier meer informatie over vinden in de subsidie en financieringswijzer van rijksoverheid of de website van de desbetreffende gemeente.
 

Duurzaamheidslening voor zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen is niet voor iedereen mogelijk omdat het een flinke investering is. Als u niet over voldoende kapitaal beschikt kunt u aanspraak maken op een gemeentelijke duurzaamheidslening. Veel steden bieden deze lening in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Om te kijken of uw gemeente deze duurzaamheidslening verstrekt kunt u het beste informatie bij uw gemeente opvragen.

" Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde van je woning "

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de aanschaf en installatie van zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op. Als u wilt weten wat zonnepanelen op uw woning kosten kunt u vrijblijvend een offerte aanvraag doen. Wij helpen u graag.